Tuesday, January 11, 2011

balik cuti berjalan! ngeee =D

Assalammualaikum. hurm. ok. nanti cuti raya cina tahun ini. akan bermula 28.1.2011. so maknanya balik 27hb malam la. so aku pun plan nak balik pahang. rumah kawan aku. hafiz. budak kelas aku. sebenarnya plan aku nak balik perak rumah karim. budak kelas aku juga. lepak sana jela. dua tiga hari pastu balik johor. huhu. tapi disebabkan aku ini makin matang. hahaha. aku yang mcadangkan pergi pahang kemudian pergi melaka. hihihihi. so mereka pun setuju. ngee =D. mula plan aku, karim, dan hafiz je yang join. tapi kecian member aku ni ha. tiket nak balik terengganu HABIS lak! haha. so dy pun join ktorg lepak2 pahang then pergi melaka. ngee. so tak sabar nak pergi sana. n ada sedikit masalah yang datang kepada diri ku. apabila ku telah tempah tiket ke segamat. ayah ku beritahu yang 29hb ada kenduri kahwin. sedara ku di pontian. huhu. mula mula nak cancel pergi segamat. family first! tapi ayah beritahu pergi la join kawan kawan. da plan. da janji. tak elok lak kalo cancel. "maafkan aqib ayah. aqib terasa ayah cakap aqib pentingkan kawan dari family. huuhu. aqib jalan jalan ini sebab aqib nak sibukkan diri aqib. at least aqib jalan jalan satu malaysia. pengalaman aqib btambah. kalau aqib balik terus ke johor. nanti aqib merayau2 je. kecik ati mak ayah. aqib tak nak wat macam tu lagi kat mak ayah. im sorry. hhuhu" so ayah aku pun bagi. ayah aku cakap ayah faham awak belajar lagi nak pergi sana sini. nak kenal dunia. thanks ayah! sebab memahami aqib. =) so orang orang johor. maafkan aku. aku nak berubah! tu je. papai. tata. assalammualaikum.

Thursday, January 6, 2011

biar lah takdir menentu kan.

Assalammualaikum. urm. disini aku nak luahkan perasaan aku. huahuahuahuhaua. poyo je an nak luahkn perasaan2 ni. tpi apa boleh wat. aku nak gak. hahaha. ni blog aq! suke ati la kn! ngee. =D. biar lah takdir menentukn. hurm. eth la. jujur sejujurnya aq btw yg aq ni single. suka hati la korg nk pk aq playboy kew pe. aq seorang yg sangat peramah. suka bkwn. tak kisah pun sape pn orang tu. aq open minded nak bkawan ngn sape2. asalkn dy tak hasut aq kjln yg gelap. heee =D. k la. aq suke sum1. tp eth la. smnjak ni ktorg bjauhan. yeah i noe dy ramai kawan laki. tp xkesa la. normal jelez tu kn. tp watpe nak jelez kalo just kwn kn. tp perasaan tu dtg sndri tanpa diduga. so xley wat pape la. tak kesa la. skg aq da sdr. bio la dy bhgia ngn cara dy. aq rse kalo aq xde dlm idp dy pn dy still ley tsnyum sbb dy ramai kwn. so aq xyah la mhrp sgt. baek blajar je dlu. huhu. kdg2 aq tak sdr aw. ada yg sggp tggu aq. xtwu la btol kew tak. tp trase mcm aq. pasan je kn aq. tp tu yg aq rse. malangnyer prasaan aq skg just kwn je. mybe aq da tutup pintu ati aq tok sygkn sum1 tu lbey drpd perasaan sbgai kawan! mungkin sbb tak nk dlukai lagi n mlukai sape2. or mybe aq dtkdirkn bujang smpai ke tua?? tu suma urusan Maha Esa. so aq just bserah je. yg pnting skg aq happy gila ngn hidup single aq. even kdg2 perasaan nak bcinta tu ada dtg dlm diri aq. tp kalo xde pasangan. tak jalan gak an. heee =D. better jadi cikgu dulu la. mana tahu. jumpa jodoh time bkerja. tlalu awal nak pikirkan semua ini. huhuhu. tu je kot. Assalammualaikum. =)

Monday, January 3, 2011

Alhamdulillah. =)

Assalammualaikum. hurm. alhamdulillah. selesai tadi pendaftaran untuk PISMP. Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan!! memang seronok dapat jumpa rakan seperjuangan semula. macam2 da berubah.ada yang tukar spek. ada yang pkai contct lens. tukar jam. gaya rambut. makin tembam. makin kurus?? tak ada lagi. semua makin naik je badan. hahahha. al maklum la time cuti duduk rumah je kan. orang yang tulis pun sama je. haha. naik 3kg. hahaha. xpe. makin bahagia ngn hidup sekarang. family makin btambah. insyaAllah. dapat lagi seorang anak sedara. best nyer jadi uncle. UNCLE KEEP. ngee =D. kawan kawan pula makin bahagia. hati yang terluka da jumpe pgubat nyer. hahaha. kawan kawan jela. orang ni masih menanti sapa kekasihnye n jodohnya. =) yg pnting kte enjoy dlu btol tak?? tak nak peningkan kepala ngn bnde yang tak pasti. hahaha. poyo je kan. normal la kot. nak jadi cikgu kan. hahaha. hidup kena poyo sokmo la katakan. hahaha. da lari da tajuk. tak ada wacana betul la sy ni. hahaha. ok la. jumpa kawan kawan tadi kan. ya Allah. semua perangai pelik pelik ada lagi.hahaha .kelakar betul. suma masing gila lagi. hahahaha. tapi pemikiran da matang kot. hahaha. maybe la. hahaha. AZAM tok 2011 ini. insyaAllah nak jadi insan yang berguna di atas muka bumi ini. yeah i know that im not perfect. banyak bnde yg perlu diubah. n mgaku banyak dose da dilakukan. pape pn kena usaha untuk berubah demi kebaikan. =) tadi ada taklimat. pelajar IPG pun boleh kahwin atas sebab sebab tertentu. kalau dah gatai sangat pun. boleh gak. WOW!! terasa macam nak cepat je kahwin. hahhaa. tapi belum ada calon ma. mau wat apa? tak kan wa mau bagi bini wa makan pasir pula pun. aduh kamu ini. hahahaha. pape pn. yg pnting kita enjoy our life!! hepi go lucky!! ngee =D thats all from superkeepbecok

Thursday, December 30, 2010

mau pulang ke kedah =(

Assalammualaikum. hurm. arini 30hb. esok da 31hb. maknanya da kne balik ke KEDAH. huhuhu. sdey nyer. walaupun hati ini mrindui IPDA. tp trase berat diri ni nak tinggalkan jay bee. jay bee is the best. serious. da semua pergi semua negeri. dok sne. enjoy2 kat mne2 pun. jay bee ttp tbaek. walaupun kedah kos khidupan xla tggi sgt. mkan mnum murah2 brbndingkn jay bee. jay bee tetap tbaek. tak membosankan. ada je aktiviti or tempat yg nk pergi. and jay bee slalu update smthng kn. so tak la boring sangat kan. wayang pun banyak. so kadang2 pening nak g mana tok tgk wayang. ngee. family pun kat jay bee. kawan kawan. bestfren suma nyer kat jay bee. best sgt. tpi pikirkan masa depan. bkorban la demi ksenangan masa hadapan. insyaAllah. kalau la bukan kerana ilmu. tak kan ku tinggalkan Johor Bahru. ngee. poyo je kn. hahahaha. oh. spttnyer 2hb1.2011. ni kne daftar di IPDA. tok Ijazah. tp dsbbkn Malaysia menang bola AFF SUZUKi. so ahad tu pun cuti. huahuahuahua. da la beli tiket esok. kalau la tahu ahad tu dpt cuti. beli tiket sabtu malam. huhu. dapat sambut hepi new years ngn fmly. da 3kali tlepas sambut ngn family. satu time plkn. kdua n ktiga nak balik kedah. smbut ngn pakcik bas jela. hahahahhaha.

Tuesday, December 28, 2010

suara rock!!

Assalammualaikum. hurm. sedey nyer. sakit tekak. xpsl2 suara cm rock je an. bile cakap ngn orang. peh. suara xnk macam macho lak an. hahaha. poyo gile. kakakakkaa. ni mybe punca minum air sejuk je kot. myesal makan mcd 3ari straight kat kl. hahahhaa. mybe sbb tu kot. huhuhu. da la arini 28.12.10 xcukup tido. ae. bkn xckup tido. memang tak tido da. huhu. pas tgk game arsengal  n Chelshit. hahaha. =P balik2 je solat subuh then main ps2 terus. hahaha. sbb pagi tu kena bwk kete toyota g btolkn tayar, sidemirror, n aircond. ngn mata yg kuyup je. pn pergi gak wat. huhu. abz selesai semua tu. ptg lak pergi jumpa akk qila kat p.gudang. kena drive lak tu. pastu jam. pergh. memang sakit kaki. sbb kete manual. jln skit. bhenti. jln skit. bhenti. peh! peh! peh! pedih2! huhu. laa ni. che nk pi tido puas2 na. tu je kot cter che arini. =P

Sunday, December 26, 2010

Kenduri kahwin akk zul. =)

Afiq & Fatimah
Kami
Assalammualaikum. hurm. ok. ni gambar kawan kawan sy yg pergi UIA tok kenduri kahwin ni. sedey sbb de mber xdpt join time ni. huhu. sbb mmg best gile la even penat gila.Design kwin dorg mmg mnarik. kalau tak silap la. dorg adalah pasangan pertama yg khwin dlm UIA. rsenye la. tak tahu la betul kew tak. ngeee. and de Menteri Besar Pahang pun datang gak rasenya. tak tahu la kalo sy kena tipu or what. hahaha. bile ktorg da lepak2 cmni. komfrm2 ktorg jln2. byk r tmpt ktorg bjln. xpuas r bjln. sbb enjoy gile ngn kwn2 kn. ni semua kawan baik beta. ngee. tu je kot. papai.